Nebanku kreditoru attīstība

Kategorija: Noderīgi
credit 5

Var vai nevar uzticēties nebanku kreditoram un kas tas ir?

Liels skaits klientu dod priekšroku aizņemties no nebanku kreditora

Uz jautājumu, kādēļ, atbildes ir dažādas - nav nepieciešms nodrošinājums; ir pārliecība, ka nebanku kreditoram katrs klients ir īpašs; nav pārmērīgu formālu prasību; process norit ievērojami ātrāk; vienkāršāk vienoties par grozījumiem līgumā, ja nepieciešama papildu summa vai saņemt kredītu brīvdienas.

Nebanku kreditoru popularitāte ir saistīta arī ar strauju un mūsdienīgu tehnoloģiju piemērošanu šai sektorā, kas ļauj saņemt informāciju par klienta saistībām tikpat daudz, cik banku sektorā, tikai sniegtā informācija ir saprotamāka ikdienas lietotājam.

Sniegto kredītu summas palielinās

Vēl 2015.gadā nebanku kreditoru piedāvāto kredītu vidējā summa bija 300 EUR, šobrīd kreditori ir palielinājuši savu pakalpojumu klāstu, kas paredz ne tikai "aizdevumu līdz algai", bet arī klasisku patēriņa kredītu ar vienādu kredīta atmaksas grafiku. Līdz ar attīstību ir palielinājusies arī vidējā nebanku kreditoru piedāvātā kredīta summa, tā ir jau virs 700 EUR.

Aizdevums līdz algai

Joprojām ir augsts pieprasījums pēc īstermiņa kredīta, kura atmaksas termiņš nepārsniedz 30 dienas. Taču nepieciešamības gadījumā to var pagarināt, tagad gan ierobežotu reižu skaitu. Tomēr tas joprojām ir izdevīgi un ērti. Piesakies kredītam un saņem to stundas laikā pie jebkura nebanku kreditora, jautājums ir tikai par kreditora izvēli, atsauksmes par kuru pārbauda, piemēram, sameklējot uzraudzības iestādes mājas lapā pieejamo informāciju par piemērotiem sodiem (http://www.ptac.gov.lv/lv/table/ptac-l-mumi); ja neatrodi savu kreditora nosaukumu šai sarakstā un tas darbojas tirgū vairākus gadus, tas ir drošs uzticamības rādītājs.